Ferietur uten reiseforsikring kan fort bli dyrt!

Vi i Sparebank 68° Nord er stolte over å tilby en av de beste reiseforsikringene på markedet. Vår partner, Frende Forsikring, har gjentatte ganger blitt kåret til Norges beste reiseforsikring. Å reise uten forsikring kan nemlig raskt vise seg å bli kostbart…

Kjøp norges beste reiseforsikring

Hva er egentlig reiseforsikring?

En helårs reiseforsikring er en trygghet du kan gi deg selv og familien din når dere er på farten. Den gjelder fra dere forlater hjemmet deres, enten dere skal på butikken, på hytta eller utenlands. Med en god reiseforsikring får du hjelp om du blir utsatt for tyveri, ulykke, sykdom eller forsinkelser - eller dersom bagasjen din rett og slett ikke kommer frem. Har du reiseforsikringen i orden før du kjøper en reise, er også avbestilling dekket.

Med reiseforsikring fra vår samarbeidspartner Frende, er du dekket i hele verden, hele året, i inntil 75 dager i strekk. Siden 2011 har Frende sin reiseforsikring blitt kåret til best i test. Norsk Familieøkonomi sin store sammenligning ga terningkast seks i sin siste test.

Flere skader enn i fjor

Ifølge Finans Norge mottok forsikringsselskapene samlet sett hele 354 485 meldinger om reiseskader i 2023. Totalt ble det utbetalt cirka 2,6 milliarder kroner i erstatning til nordmenn, med en gjennomsnittsutbetaling på 5 900 kroner.

Å bli syk på reise kan bli svært kostbart. Blant de vanligste årsakene til utbetalingskrav under reiseforsikringen viser statistikk følgende:

 • Tap av reisegods (tingene dine) utgjør 34 % av de innmeldte sakene
 • Sykdom og ulykker sto for 31 % av de innmeldte sakene
 • Avbestillinger utgjorde 29 % av tilfellene.

Selv om sykdom og ulykker kun representerte en tredjedel av sakene, utgjør de de største utbetalingene. Faktisk gikk 53 prosent av alle erstatningsutbetalinger til å dekke sykdom og skade på reise.

Når trenger barna egen reiseforsikring?

Barn (opp til en viss alder) er selvsagt dekket av reiseforsikringen til sine foreldre. Derimot er det lurt å skrive bak øret at denne forsikringen ikke gjelder for evig og alltid. I Frende er barn dekket av sine foreldres reiseforsikring frem til de fyller 21 år. Så om guttungen har bikket 21 år, og skal på sin første alenetur til Ayia Napa med guttegjengen, er det superviktig at han skaffer seg sin egen reiseforsikring!

Har du familiereiseforsikring er også barnebarn og oldebarn dekket til de er 21 år, når de reiser sammen med deg.

Hva dekker reiseforsikringen?

For oss er det viktig at reiseforsikringen gjennom oss skal være den beste for deg som kunde, derfor er det betryggende reiseforsikringen fra Frende har blitt kåret til best i test helt siden 2011.

Her er noen av grunnene til det:

 • Ubegrenset dekning for medisinsk behandling
 • Ingen egenandel
 • Ubegrenset dekning ved avbrutt ferie og skade på leiebil
 • Gode dekninger ved uhell som forsinket bagasje, tapte utflukter eller arrangementer
  (dekker forsinket bagasje på inntil 6000 kroner per person)
 • Gode dekninger for død og invaliditet
 • Norskspråklig vaktsentral med medisinsk personell alle dager, hele døgnet
 • Gratis medisinsk rådgiving før du reiser

Hvis uhellet først er ute og du mangler forsikring

I fjor ble det utbetalt, ikke mindre enn, 745 millioner kroner for sykdom på reise. De vanligste sykdommene det er snakk om er magesjau, ørebetennelse, hudproblemer, samt forverring av en allerede alvorlig helsetilstand.

- Hvert eneste år sitter vi med reiseskader som koster millioner av kroner per kunde. Og tro meg når jeg sier at du ikke vil risikere å ta den regningen alene, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Hvis du befinner deg i utlandet og plutselig blir dårlig men ikke har reiseforsikring på plass, kan regningen veldig fort bli mye større enn det man har råd til. Ved mange tilfeller viser det seg at kun den minste helseutfordringen kan utgjøre et anseelig innhogg i lommeboken.


Her kommer et par eksempler på hva det kan koste dersom du er uheldig:

 • Resept på allergimedisin på Kanariøyene: 2 000 - 5 000 kroner
 • Magesjau i Tyrkia: 8 000 kroner
 • Ørebetennelse på Kreta: 2 000 - 4 000 kroner
 • Hjemtransport fra Frankrike med ambulansefly: 300 000 kroner
 • Hjerteinfarkt i USA: 1,4 millioner kroner (i tillegg kommer hjemtransport)

Når du ser på disse eksemplene forstår du raskt at å dra til utlandet uten en god reiseforsikring kan bety ekstremsport på det økonomiske plan. Derfor er det smart å sikre seg gjennom landets beste reiseforsikring og slippe å bekymre seg.

Legen venter allerede på deg gjennom mobilen din

En av de mange grunnene til at reiseforsikringen du får hos oss er såpass god som den er, er at om du blir skadet eller syk på en fritidsreise (i Norge eller i utlandet) får du umiddelbar legehjelp på mobilen - helt gratis. Her kan du få gratis videokonsultasjon med leger gjennom vår samarbeidspartner Eyr. De kan både gi råd og veiledning om generelle medisinske spørsmål som solbrenthet, forkjølelse, influensa, solbrenthet og mindre sår. Du kan også bruke appen på tur i Norge. (Bare husk å laste ned Eyr-appen før du drar og uhellet er ute, så går alt mye enklere!)

Med reiseforsikring i bagasjen, kan du ta ferie med lette skuldre - så da gjenstår det bare å pakke solbriller, badetøy, litt lesestoff, og ikke minst solkrem!

Kjøp norges beste reiseforsikring